Busregels

Busregels bij gebruik van de Buurtbus
Woerden – Breukelen

De busregels bij het gebruik van de Buurtbus Woerden – Breukelen worden hieronder nader uitgelegd.

Maximum aantal passagiers

Normaal mogen er maximaal 8 passagiers in de buurtbus meegenomen worden. Tijdens de corona-maatregelen is het maximum tijdelijk verlaagd naar 7 passagiers. Meer passagiers meenemen kan en mag echt niet in verband met de wettelijke regels hiervoor en de consequenties voor chauffeur en buurtbusvereniging in geval van ongelukken.

Rolstoel en scootmobiel

geen rolstoel

geen scootmobielHet meenemen van passagiers in rolstoel of scootmobiel is niet mogelijk.

Verloren voorwerpen

U kunt er op twee manieren mee te maken krijgen. Als vinder of als verliezer. Heeft u iets gevonden dan helpt u de verliezer het best door uw vondst af te geven aan de chauffeur. Bent u iets verloren dan vergroot u de kans op een gelukkig weerzien door contact (via e-mail) op te nemen  via het contactformulier.

Wat niet mag

In hoofdstuk 6 van het Besluit behorende bij de Wet Personenvervoer staan enkele artikelen die betrekking hebben op het reizen met de bus. Wat allemaal wel en niet mag, dat u een geldig plaatsbewijs moet hebben, enz. Het is o.a. niet toegestaan te roken, patat te eten, te spuwen, muziek te maken, de bus onklaar te maken of buiten noodzaak te besturen.

Dieren

Huisdieren in tas of mandje, dat op schoot wordt gehouden, hebben geen kaartje nodig. Ook een blinde-geleidehond heeft geen kaartje nodig. Andere zich keurig gedragende, aangelijnde en zich niet op een zitplaats nestelende honden mogen mee. De chauffeur beslist over de toelating van uw huisdier.

Bagage

Allerhande kleingoed mag u gratis meenemen. Dat geldt ook voor een boodschappen-wagentje. Groter goed, zoals reiswagens, autopeds, vouwfietsen in een hoes, mogen alleen mee als de chauffeur vindt dat tijdens de rit geen plaatsgebrek zal ontstaan.

Zo gaat het beter

Wanneer u tijdig bij de halte komt, uw arm opsteekt om uw bus te laten stoppen, ov-chipkaart of bankpas gereed hebt, op tijd de bus uitstapt, dan doet u alles wat in uw vermogen ligt om de reis vlot te laten verlopen. Onze chauffeurs nemen de rest voor hun rekening. Dank voor uw hulp.